Со хоби до подобро здравје

Познато е дека активностите како што се фотографија, колекционирање, изработување на различни ракотворби, радиоаматерство, сликање, спорт, актерство, странски јазици и сл. не’ релаксираат и не’ исполн…

Излечете ги здодевните афти!

Афтите претставуваат мали, болни и рецидивни лезии, кои најчесто се појавуваат на внатрешната страна на усните, јазикот, мекото непце и на слузницата на образот. Местата на кои се појавуваат афтите е …

Нумерологија – магијата на броевите

Нумерологија (лат. numerus: број, logos: наука) е наука за броевите. Таа денес најчесто се поврзува со окултните науки, астрологијата и сличните методи на дивинација. Оваа наука е една од најстарите н…

Неколку совети за успешно заведување

Поминати се времињата кога околу привлекувањето и заведувањето се занимавале исклучително жените, бидејќи мажот, со својата економска, политичка моќ и супериорно образование, самиот по себе бил привле…

Со краставица до здравје и убавина

Растението Cucumis sativus познато како краставица, се одгледува повеќе од 4000 години и е едно од најстарите градинарски култури. Потекнува од Индија, од каде преку Египет и Грција е пренесена во Евр…