А. В.
14 Articles0 Comments

Најздрава навика: вежбање Во слободно време: трчање, фудбал, патување Најмногу сакам да јадам: пица Дестинација: Австрија Верувам во: чудо

Дали ќе согорите повеќе калории ако вежбате наутро или навечер?

Според истражувањето на Универзитетот „Канзас“, бројот на потрошените калории приближно е еднаков, без оглед на тоа во кое време од денот вежбате. Доколку вежбате рано наутро, две третини од калориите…

Што го подобрува помнењето?

За да се зачува меморијата, потребно е таа редовно да се вежба. Интелектуалните капацитети се намалуваат кога мозочната активност е ограничена, слично на спортистот кој ја губи кондицијата кога не тре…

Киви – витаминско чудо кое спречува многу болести

Киви (Actinidia deliciosa) потекнува од Jужна Кина каде е прогласенo за “национално овошје”, а како егзотично растение во Европа е донесено од Нов Зеланд, во почетокот на 20 век, каде што се засадени …

Диета според хороскопските знаци

Овој период е идеален за намалување на телесната тежина. Прочитајте како е тоа поврзано со хороскопските знаци! Овен: Овните брзо слабеат. За нив е препорачлива диетата базирана на протеини, многу мес…

Колку сон ни е потребно?

Кој добро спие, се чуствува способен за работа и постигнување на работните резултати. Колку сон ни е потребно? Научниците утврдиле дека потребата за сон зависи од животната старост. Поточно од раѓање,…