A. A.
191 Articles11 Comments

Студент по културолошки студии Најздрава навика: отпорност на стрес Во слободно време: пишување проза и поезија, странски јазици, митологија и религии Најмногу сакам да јадам: егзотични деликатеси Дестинација: Скандинавија Верувам во: имагинација и уметност

Кјото – градот на храмовите

Кјото, некогашниот главен град на царската Јапонија, е сместен на островот Хоншу, а подрачјето е населено уште од 7. век.  Во Кјото се наоѓаат дури 2000 храмови и светилишта, а ги посетуваат околу 30 …

Островот Олхон – шаманска оаза на Бајкалското Езеро

Олхон е најголемиот остров на централниот дел од Бајкалското езеро, а се одликува со интересни пејзажи, преполн е со контрасти, обликуван во текот на 20 милиони години, преку тектонски движења. Поседу…

Бричењето може да биде едноставно и ефикасно

Бричењето е она што им е заедничко на сите мажи на светот, но ретко кој маж знае правилно да се избричи. Токму  поради тоа им остануваат исеченици, надразнета кожа и поткожни влакна. Самиот чин  не е …

Шангај – Париз на Истокот

Шангај, еден од најбогатите и најинтересните кинески градови, сместен е на реката Јангце (или Јангцекјанг), привлекува се’ повеќе и повеќе светско внимание, а служи како битен економски, техноло…

Трикови против прекумерното потење

Потењето е незгодна, ама дефинитивно актуелна тема, особено во топлиот дел на годината. Прекумерното потење претставува голем физички, но и емоционален проблем кај луѓето. Освен редовното туширање и м…