Е. Р.
7 Articles0 Comments

Спортско качување, активност за адреналинските зависници

Спортско качување (climbing) е вештина која што постои откако постои и човештвото. Повеќето ентузијасти кои сакаат да се занимаваат со овој спорт, го нарекуваат животен стил. Тоа е активност која што …

Капуера како спорт

Капуера, која што е претставува взаемност од музика, танц и боречки вештини, има афро – бразилско потекло и се појавува во шеснаесеттиот век. Таа претставува физичка активност така што нејзините извед…

Практикувајте зумба, одлична е против депресија

Зумбата е фитнес програма создадена во 1986 година од колумбискиот кореограф Алберто Перез. Таа во себе вклучува танцувачки и аеробик елементи. Сесиите траат околу еден час и истите се оддржувани од с…

Небојша Пешевски: Квалитетот секогаш излегува на виделина

Небојша Пешевски е професионален шминкер, кој како голем љубител на женската убавина, својата страст ја насочил токму кон уметноста на шминкањето. Овој креативен млад уметник, освен што се занимава со…

Митови и легенди

Митологијата е наука која ја проучува содржината на фантастични приказни во кои јунаците се богови, полубогови, херои и слично. Тие претставуваат сликовити приказни за природата, историјата, судбината…