Е. К.
661 Articles46 Comments

професор по француски јазик и книжевност Најздрава навика: планинарење и здрава исхрана Во слободно време: алтернативен туризам, филм, фотографија. Најмногу сакам да јадам: чоколадо. Дестинација: Алпи Верувам во: карма и позитивни луѓе.

Педофилијата и виртуелниот свет

Дали живееме во атмосфера на виртуелниот свет? Дали сме свесни за проблемот на педофилија како дискурс на сексуална злоупотреба на деца преку интернет? Ова се дел од прашањата за кои најчесто општеств…

1 Мај – неработен ден или празник на скарата?

Зошто се слави 1 Мај? Неработен ден или празник на скарата? Може да се каже дека поголем дел од популацијата го доживува овој ден како прилика за одмор, излет, гозба во природа, иако 1 мај претставува…

Заштитете се од комарците!

Комарците и сличните инсекти најчесто напаѓаат пред да зајде сонцето или навечер. Ги привлекуваат  боите, како и движењата кои ги правиме. Најмногу ги привлекува црна, сина и црвена боја. Исто така, к…

Диета со јајца

По Велигденските празници и јадењето јајца еве предлог за оние кои се одлучуват на редукција на исхраната и не премногу физички активности. За диетата со јајца кружат повеќе верзии, но главно таа е ва…

Како до вистински пријатели?

“Среќата ги создава пријателите, а несреќата ги проверува“ (Сенека) Пријателството според дефиниција е позитивен однос меѓу двајца или повеќе луѓе, кои чувствуваат меѓусебна симпатија и доверба. Секој…