Х. А.
90 Articles8 Comments

магистер по фармација Најздрава навика: вежбање Во слободно време: цртање, фотографија, изработка на накит и честитки, концерти Најмногу сакам да јадам: индиски оревчиња Дестинација: Сиднеј Верувам во: слобода на говор, креативност

Отитис – воспаление на средното уво

Отитис претставува воспаление на средното уво, кое најчесто се јавува кај доенчиња и мали деца, а многу поретко кај возрасни. Може да биде акутно и хронично. Кај возрасните најчесто е резултат на наст…

Грозје – богатство од хранливи состојки

Грозје или винова лоза е долгогодишна билка со потекло од Средна Азија, а нејзини остатоци се пронајдени и во хиероглифските записи во Стариот Египет. Основањето и јакнењето на ено-културата во Европа…

Крвен притисок – втор дел

Висок крвен притисок – Хипертензија  Болест на новото време, која најчесто настанува како резултат на несоодветна исхрана, стресни животни ситуации, зголемена телесна тежина, недоволна физичка активно…

Крвен притисок – прв дел

Крвта се пренесува од срцето до сите клетки и ткива во нашето тело преку крвни садови наречени артерии. Притисокот кој го врши крвта на ѕидовите на артериите додека се движи се нарекува крвен притисок…

Што претпочитувате – конвенционална или народна медицина?

Се’ поголем е бројот на луѓето кои се наклонети кон некој облик на природно лекување. Билните препарати се важен дел од традицијата на сите светски култури, вклучувајќи ја и нашата. И покрај брз…