Х. А.
90 Articles8 Comments

магистер по фармација Најздрава навика: вежбање Во слободно време: цртање, фотографија, изработка на накит и честитки, концерти Најмногу сакам да јадам: индиски оревчиња Дестинација: Сиднеј Верувам во: слобода на говор, креативност

Кога е најдоброто време за тренинг?

Недостатокот на резултати и време, се двете важни работи кои луѓето најчесто ги наведуваат како причини за нередовно вежбање. За многумина од вас, најдоброто време за вежбање е она време кое се вклопу…

Боранија – мешунка богата со витамин К

Боранија (Phaseolus vulgaris) претставува често потценет, но сепак многу здрав и хранлив зеленчук, кој во облик на сочни мешунки во полузрела состојба се користи во исхраната. Потекнува од Мексико од …

Научете да го скротите бесот пред тој да ве контролира вас

Секојдневното темпо со постојаната трка по успех и пари остава последици кај секој од нас, особено на психичкото здравје. Последиците од стресните состојби, кратките рокови и постојаниот притисок се р…

Анти-кандида диета

Анти-кандида диетата претставува специфичен режим на исхрана кој се користи за лекување на кандидијаза која во последно време се среќава како се’ почест здравствен проблем. Се претпоставува дека главн…

СТОП за забоболката на природен начин

Пред да ви препорачаме неколку природни лековити начини за да се справите со оваа непријатна и несакана појава, нагласуваме дека единствениот начин за да ја избегнете или намалите истата е со редовна …