И. К.
279 Articles0 Comments

Најздрава навика: пешачење Во слободно време: фотографија, дизајн на облека, поезија Најмногу сакам да јадам: паста и пица Дестинација: Италија Верувам во: сопствената моќ

Линцура – специфична и корисна билка од природата

Линцура (лат. Gentiana Lutea) е повеќегодишна билка која достигнува висина до 1,5 метри, со жолтеникави цветови. Најзастапена е на планински ливади и околу грмушки и пусти места, а позната е по тоа шт…

Техники за привремено зголемување на усните

Еден од најголемите трендови на 21-от век претставува зголемувањето на усните, кои денес се симбол на сексапил и атрактивност. Голем број на различни методи се нудат, за да се постигне посакуваниот еф…

Јабутикаба – чудо од природата

Јабутикаба (лат. Plinia Cauliflora) е едно од најчудните овошја во светот чија најголема распространетост е во Бразил. Тоа е посебен вид на грозје, кој расте на дрво, со плодови со големина до 4 см, к…

Златица – природен лек за уринарните патишта

Златица (лат. Solidago virgaurea) е повеќегодишна зелјеста билка позната уште од грчката митологија, за која се верувало дека е истерувач на лошите духови и се ставала во креветот на болните за да им …

Најголеми успеси на секој хороскопски знак

Секој хороскопски знак тежнее по нешто поразлично во својот живот, и притоа користи различни начини за истото да го добие. Прочитајте кои нешта ги сметаат за успеси, и сакаат да ги имаат пoкрај себе в…