И. К.
279 Articles0 Comments

Најздрава навика: пешачење Во слободно време: фотографија, дизајн на облека, поезија Најмногу сакам да јадам: паста и пица Дестинација: Италија Верувам во: сопствената моќ

Кaко да се надмине пушењето во тинејџерскиот период?

Еден од највлијателните фактори кои се значајни за развојот на адолесцентот претставува неговата околина, и навиките кои преку неа ќе ги стекне. За жал, кога зборуваме за навики, несомнено се спомнува…

Фитнес девојки – мотивација за вежбање

Кога станува збор за мотивацијата која ја добивате за да го поминете времето во теретана или надвор трошејќи калории, време е да обрнете внимание на најпопуларните фитнес девојки во светот и нивниот н…

Рамбутан – хранливо и чудно овошје

Рамбутан (лат. Nephelium lappaceum) претставува тропско овошје кое денес се смета за едно од најчудните во светот според својот изглед. Тоа потекнува од малајскиот архипелаг и денес може да се најде с…

Разлика во возраст помеѓу браќа и сестри

Кога станува збор за одржување хармонија во семејството, односот помеѓу неговите членови се од клучно значење. Кога во семејството има повеќе од едно дете, тоа претставува дополнителен предизвик, а во…

Како совршено да ги исцртате веѓите?

Еден од најважните сегменти на лицето на една девојка претставуваат веѓите за кои се поминува долго време во дефинирање на нивната форма и изглед, а воедно и најчесто се прават и најкатастрофалните гр…