K. H.
19 Articles0 Comments

Светски ден за борба против маларија – 25 април

Светскиот ден за борба против маларија оваа година се совпаѓа со активности за одбележување на 70-годишнината од СЗО. Програмата го одбележува денот со серија интервјуа со лидерите и застапниците во г…

Светски ден на хемофилија – 17 април

Поддржан од Светската федерација на хемофилија (WFH), денот за подигање свест за хемофилијата за првпат беше етаблиран во 1989 година. Датумот 17 април беше избран за да го одбележи Френк Шнабел, осно…

Месечен хороскоп за април 2018

Овен Работа: Обидете се да ги решите сите оние обврски од минатиот месец, што сте ги запоставиле или одложиле. Обрнете внимание на конкуренцијата на работното место, како и на  сето она што ви го одвл…

Месечен хороскоп за март 2018

ОВЕН Работа Март е совршен месец за анализа на целите, методите и достигнувањата. Судбината се остварува, доколку сте упорни, одлучни и независни. Вашиот владетел Марс е во знакот на Јарец, знак за ка…

Како да препознаете дали Вашиот осип има потреба од итен лекарски преглед?

Осип (исип) е состојба на кожата во која се менува бојата, изгледот и нејзината текстурата на кожата. Осипите може да се појават во многу форми, како: Црвенило Испакнатини Грутки Плускавци Тие можат д…