К. Б.
14 Articles0 Comments

преведувач по англиски и германски јазик
Најздрава навика: возење велосипед
Во слободно време: чита и патува
Најмногу сакам да јадам: сурова храна
Дестинација: Будимпешта
Верувам во: искреност

Интересен пилинг за лице

Пилингот за лицето е многу важен, бидејќи со тоа се отстрануваат сите суви и мртви клетки на кожата. Со користење на пилинг 2 до 3 пати неделно, кожата се подмладува, станува посвежа и помека. Важно е…

Едноставни начини за чистење на митисерите и порите

Прекумерното лачење на масло ги проширува и задебелува порите, поради што се појавуваат митисерите. Тие вообичаено се појавуваат на брадата, носот и челото. Несоодветното чистење предизвикува мртвите …

Маслинка – ефикасно средство против современите болести

Маслинката (Olea europaea) и маслиновото масло се користеле уште во времето на старите Грци и Римјани, а и денес овие производи се многу ефикасни во борбата против современите болести. Па дури може да…

Испукани петици

За многу луѓе, ноќен кошмар се грубите и испукани петици за време на зимските денови, или пак преку целата година. Одењето боси и носењето отворени чевли, можат исто така да го влошат проблемот, и да …

Гоџи бобинки – традиционален кинески лек

Гоџи бобинките (лат. Lycium barbarum) се познати под многу имиња: волчја бобинка (кинески), кинески трн, брачна лоза, kuko (Јапонија), црвена мушмула, чај од војводата од Аргил, gou qi (мандарински) и…