К. Б.
14 Articles0 Comments

преведувач по англиски и германски јазик Најздрава навика: возење велосипед Во слободно време: чита и патува Најмногу сакам да јадам: сурова храна Дестинација: Будимпешта Верувам во: искреност

Мултиплекс склероза

Мултиплекс склероза (лат. sclerosis multiplex) или МС, е невродегенеративно заболување и автоимуна болест која првенствено ја напаѓа белата маса на централниот нервен систем. Ги погодува долгите ексте…

Будимпешта

Доколку сакате да патувате, тогаш сигурно сте човек кој знае да најде убавина во секоe место. Будимпешта е еден од оние градови за кои едноставно морате да си дозволите да одвоите повеќе време. Само в…

Новогодишна шминка

Како и со сè останато во оваа посебна вечер, така и со шминката ви е дозволено да бидете похрабри и да експериментирате повеќе. Некако како мотото на оваа вечер да е – што посмело, тоа подобро. …

Летни фризури без многу напор

Летото не е време кога треба премногу да размислуваме за нештата, особено кога станува збор за косата. Наместо тоа, сè се врти околу тоа да оставите ветрот да ви поминува низ прамените коса, да ви ја …