М. С.
13 Articles0 Comments

Дипломиран преведувач по француски и англиски јазик. Се занимава со преведување на литература и водење групи низ Македонија како туристички водич. Љубител на сите видови на уметност, патувања и голем поборник за правата на животните.

Прага – срцето на Европа

Градот со стотици кули, златната Прага, магичната Прага…ова се само некои од имињата на овој град кој често се опишува како срцето на Европа. Градот зафаќа површина од 496 км2 и  околу 1.250.000…

Отворете ги вратите од домот за природата

Човештвото во своите почетоци било тесно поврзано со природата. Со други зборови, природата била нашиот дом. Денес сме доста дистанцирани од неа, поголемиот дел од времето го поминуваме во зградите и …

Како да се справите со заморот?

Заморот е составен дел од секојдневниот урбан живот. Кога заморот не би бил присутен во нашето тело, тогаш би имале сила за секаков вид на активности и ништо не би ни претставувало потешкотија. Меѓуто…

Ефес – локалитет што мами воздишки

Ефес, како неизбежна точка на турската туристичка мапа сигурно ќе ви биде доволно голем предизвик, небитно дали сте неуморен истражувач кој постојано е во потрага по значајни историски локации или тур…

Омилената храна на хороскопските знаци

Дали сте склони кон брзо губење на интересот, или сте големи гурмани? Дали сте пребирливи кога станува збор за храната или сакате да истражувате? Дознајте повеќе! Овен Гордиот Овен, првиот огнен знак …