М.А.
1434 Articles11 Comments

професор по српски јазик и книжевност Најздрава навика: пливање Во слободно време: аматерско компонирање, режија и монтажа Најмногу сакам да јадам: лазањи Дестинација: Јапонија Верувам во: вистина

Научете како да го смирите духот со помош на медитација

Поради големите секојдневни стресови, се јавуваат физички и емоционални проблеми. Се верува дека стресот е причината за 75% од болестите. Забрзаниот начин на живеење и барањата од општеството не’…

Боранија со бадеми

За подготовка боранија со бадеми потребни ви се следните состојки: Боранија Кромид Соја сос Пржени бадеми Масло од сусам Подготовка: Измијте ја боранијата, исчистете ја и исечете на мали парчиња. Исто…

Што претставува вашата планета владетел?

Секој хороскопски знак има своја планета владетел. Но, колку добро ја познавате планетата која го претставува вашиот знак и што всушност таа означува? Лав – Сонце Како што е Сонцето во центарот …

Риболов – рекреација и активен одмор

Риболов или рибарење е термин кој се користи за ловење риби, школки, ракови, октоподи и сл., во морињата, езерата и реките. Риболовот може да биде спортски (како хоби) и комерцијален. Тоа е една стара…

Зошто е добро да се вежба аеробик ?

Аеробик е вид на тренинг кои комбинира ритмички аеробни вежби со истегнување и вежби за сила. Целта му е да ја зголеми аеробната сила, флексибилноста и кардиоваскуларниот капацитет на организмот. Вклу…