М. М.
42 Articles1 Comments

Љубител на уметноста и творец. Најздрава навика: било каква физичка активност. Во слободно време: DIY & читање. Најмногу сакам да јадам: Смокви. Дестинација: Мачу Пикчу. Верувам во: Факти & Докази.

Како да си направите домашен балсам за усни?

Усните се екстремно склони кон сушење и пукање и се меѓу почувствителните од било кој дел од нашето лице или тело. Секогаш изложени на суровото време, а со тенок слој на кожа како заштита, знаат да ни…

Домашен ексфолиатор

Зимата сама по себе носи потешкотии за здравјето на нашата кожа и понекогаш што и да правиме, таа е безживотна и сува. Затоа и треба да и’ посветиме поголемо влијание, а најдобриот избор за во з…

Како реагира нашето тело на одредени недостатоци на храна?

Сте се запрашале ли некогаш зошто ви се јаде одреден тип на храна? Во принцип, се работи за сигнализација кое ја дава нашето тело, а со нејзината перцепција имате можност подобро да научите и да ги ра…

Направи сам: Подароци

Сите сме го искусиле оној момент на преголема зафатеност пред новогодишните и божиќните празници. Планирања, шопинг, еуфорија, привршување на последните обврски…Во таквите моменти пред новогодиш…

Гаќите го издаваат секој маж

Иако многу често поголемиот дел на долната облека е одбрана од мајките, жените или девојките, кога мажот посветува доволно време да си одбере долна облека, тој потсвесно одбира онаква облека каква што…