В. С.
24 Articles0 Comments

магистер по фармација Најздрава навика: возење велосипед Во слободно време: свирам гитара и слушам музика Најмногу сакам да јадам: добро подготвена храна Дестинација: Хрватска Верувам во: пријателство и добра забава

Бананата е помош при многу болести

Банана (Musaceae) е тропска билка која се состои од плодови кои се јадат и кои не се јадат, и се користат во исхраната на луѓето и животните. Претставува четврта билка во светот според употребата, пос…

Третман на уринарни инфекции со увин чај

Кај народот познат како увин чај, или чај од лист од мечкино грозје (Arctostaphylos uva ursi), се употребува како лек за третман на уринарни инфекции. Иако не е познат механизмот на неговото делување,…

Секојдневната нега на лице е формула за убавина

Не е речено без причина дека лицето е огледало на нашата личност. Основен услов за кожата на вашето лице да биде здрава – е секојдневната нега. За да можете да ги одберете идеалните средства за секојд…

Селен за здраво срце

Името селен потекнува од грчкиот збор selene што значи месечина. Важноста на селенот за човековиот организам е воочена во 1979 година кога болеста Keshan (облик на кардиомиопатија која се јавува кај м…

Зошто е препорачлив зелениот чај?

Зелениот чај, како и црниот, потекнуваат од истата чајна билка Camellia sinensis. Кинезите откриле дека со одгледувањето на оваа билка во различни краеви се добиваат различни вкусови на чај, а во зави…