В. С.
96 Articles0 Comments

дипл. социјален работник Најздрава навика: пешачење Во слободно време: читање книги Најмногу сакам да јадам: сладолед Дестинација: Италија Верувам во: Чуда

Бајкалско Езеро – сибирското сино око

Бајкалското езеро се наоѓа во јужен Сибир, има облик на полумесечина и е најдлабоко езеро во светот, а најголемо во Европа. Бајкалското езеро претставува одличен сведок за историјата на Земјата, има д…

Грешки кои несвесно ги правите при нега на кожата

Во текот на есента, кожата го губи својот сјај и станува сува, чувствителна и почесто се чешате. Проверете како ја негувате вашата кожа и како несвесно ја сушите повеќе. Долго туширање под врела вода …

Омилената храна го открива вашиот карактер

Психолозите тврдат дека омилената храна многу зборува за Вас. На пример, според нивните истражувања, педантните луѓе сакаат грицки, бидејќи тие очекуваат многу од животот и сакаат точност, исто така с…

Топол рум напиток

Румот е морнарски алкохолен пијалок, а најквалитетен е оној кој има кубанско потекло. За овие ладни зимски денови се препорачува топол напиток од рум за кој се потребни следниве состојки: • 125гр раст…

Бела есенска салата

Есента е годишно време, кое е богато со продукти од кои можат да се подготват многу вкусни салати. Наш предлог е белата есенска салата за кoја ви се потребни следниве состојки: • 100 гр сусам • 50 гр …