Лав (23.VII – 22.VIII )

Владетел: Сонце Квалитет: Постојан Елемент: Оган Куќа: Петта Боја: Жолта Општо: Тоа се луѓе со големи способности, самодоверба и авторитет. Се потенци…

Рак (21. VI – 22. VII)

Владетел: Месечина Квалитет: Кардинален Елемент: Вода Куќа: Четврта Боја: Сива, сина Општо: Ракот е симбол за емоции, потсвест и меморија, семејство и…

Близнаци (21. V – 20. VI)

Владетел: Меркур Квалитет: Променлив Елемент: Воздух Куќа: Трета Боја: Зелена Општо: Варијабилност е вистинскиот збор за овој двоен знак. Експресивен …

Бик (20. IV – 20. V)

Владетел: Венера Квалитет: Фиксен Елемент: Земја Куќа: Втора Боја: Розова, сина, зелена Општо: Ако познавате некого кој на лицето често има цврст и ми…