Наде Молеровиќ: Кога се качувате на скалилата до врвот, сетете се дека ќе ги сретнете истите луѓе при симнување

Наде Молеровиќ, професор по историја  и граѓанско образование и сегашен директор на ОУ “Гоце Делчев“ е секогаш во потрага по нови сознанија, искуства …

Д-р Бобан Пешиќ: Информодијагностика – докажан метод за решавање на многу здравствени проблеми

Д-р Бобан Пешиќ, специјалист по информодијагностика и информотерапија, појаснува дека со оваа метода голем број хронични состојби се диагностицираат и…

Татјана Срцева:”Dolce far niente” – убавината е да не правите ништо особено, туку да уживате во мигот!

Татјана Срцева е професор по англиски јазик во СЕПУГС “Арсени Јовков“ која ужива во  својата работа. Младите се неисцрпен извор на идеи и енергија, а …

Александар Трајковски: Здравото тело и здравиот дух се носители на убавината коjа зрачи од секоj нас

За историјата на оваа игра може да се дебатира, но најверојатно персиските морнари ја пренеле во Њу Орлеанс. Името е изведено од францускиот збор R…