Мадагаскар

Мадагаскар

read more
Прага – срцето на Европа

Прага – срцето на Европа

Градот со стотици кули, златната Прага, магичната Прага…ова се само некои од имињата на овој град кој често се опишува како срцето на Европа...
read more
Братислава – град на убавиот, син Дунав

Братислава – град на убавиот, син Дунав

read more
Исланд – исконски предели на најголемиот вулкански остров

Исланд – исконски предели на најголемиот вулкански остров

read more
Плитвице – задолжителна дестинација за авантуристите

Плитвице – задолжителна дестинација за авантуристите

Плитвице е најголем, најстар и најпосетуван хрватски национален парк. Климата е континентална, а паркот е опкружен е со шума и планини низ кои ...
read more