Ефес – локалитет што мами воздишки

Ефес, како неизбежна точка на турската туристичка мапа сигурно ќе ви биде доволно голем предизвик, небитно дали сте неуморен истражувач кој постојано …

Торун – градот на Никола Коперник

Овој преубав полски град го создале тевтонските витези во 13. век, а сместен е на крајбрежјето на реката Вистула. За среќа, не доживеал голема штета в…

Њу Орлеанс – Мисисипи, џез и вуду

Њу Орлеанс се смета за еден од најфасцинантните градови на светот. Културните влијанија ги влече од Европа, Карибите и Африка, што создава уникатен хи…