Топол рум напиток

Румот е морнарски алкохолен пијалок, а најквалитетен е оној кој има кубанско потекло. За овие ладни зимски денови се препорачува топол напиток од рум …

Сок од банана, портокал и морков

Подгответе брз и здрав рецепт ! Ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте околу 1 минута. Се добиваат 2 чаши, околу половина литар сок. Состој…

Варено вино

Традицијата на вареното вино потекнува од Северна Европа, каде што почнало да се консумира уште од Средниот век. Од Шведска, преку барбарските племиња…

Салеп – популарен зимски пијалок

Салепот (од турски salep) е популарен пијалок во земјите кои биле под Отоманска власт, а се проширил од таму и во Англија и Германија, уште пред подем…