Топ 3 есенски коктели

Ви претставуваме 3 интересни и освежителни есенски коктели, кои задолжително треба да ги пробате. Почувствувајте ја есента со своите бои и мириси и уж…

Што знаеме за апсинтот?

Апсинт е пијалок кој се прави од пелин (Artemisia absinthium), анасон, коморача, шеќер и со процентуална застапеност на алкохол и до 74 %. Иако потекл…

Ајран – турски национален пијалок

Ајранот е турски традиционален пијалок, кој е најраспространет во Централна Азија, но и во доста голем дел од Европа. Во некои азиски држави ајранот и…

Домашни ликери

Ликер од кафе Состојки:  450 ml виски, 8 dl црно кафе, 8 dl слатка павлака, 6 dl млеко, 250 гр бело чоколадо, 50 гр млечна чоколада, 150 гр кафеав шеќ…