Рижото

Оризот е познат као додаток со сос или месо, но може да се подготви на многу интересни начини и да претставува главен оброк. Одвоивме 2 рецепти: 1.Риж…

Суши

Сушито кај нас е малку невообичаено и нетрадиционално јадење, меѓутоа во Јапонија тоа се консумира секојдневно. Претставува јадење кое се подготвува с…

Јадења со нане

Нането совршено се сложува со зеленчук како: домати, краставица, грашок, морков, и млад компир; овошје како: портокал, лимон, ананас, диња,  и храна и…