Верувате ли во љубов на прв поглед?

Најновите истражувања покажале дека за “љубов на прв поглед“ е одговорен делот од мозокот што ја игра клучната улога во донесувањето на романтичните о…

10 совети за здрав и стабилен брак

Градењето на стабилен и здрав брак бара вложување на време и напори. Со секојдневната напнатност што ја носи работата, децата и домашните обврски, лес…

Кои се најгрдите машки навики?

Ќе се фокусираме на неколку (според мислењето на жените), лоши и грди машки навики, и ќе се обидеме да ги анализираме можните значења. И мажите и жени…