практични совети, бонтон

Како до вистински пријатели?

“Среќата ги создава пријателите, а несреќата ги проверува“ (Сенека) Пријателството според дефиниција е позитивен однос меѓу двајца или повеќе луѓе, ко…

Фетиши – малите тајни во сексот

И мажите и жените имаат фетиши, ги возбудуваат секакви работи за кои некој можеби ќе смета дека се луди или перверзни. Секогаш сексот и фетишот биле с…

Eфектот на аквариумите во домот

Aко ве предизвикуваат светлината, мистиката, романтиката и уникатноста, запознајте се со ефектот на аквариумите во домот. Аквариум (аqua-вода и arium-…

Верувате ли во љубов на прв поглед?

Најновите истражувања покажале дека за “љубов на прв поглед“ е одговорен делот од мозокот што ја игра клучната улога во донесувањето на романтичните о…