Среќни и задоволни мајки – предизвик на новото време

Еден од најголемите предизвици на новото време, во однос на семејството, се случува по раѓањето, и во текот на растењето на детето. Вообичаено, мајката е таа која се грижи за храната, облеката и целок…

Развој на детската самодоверба

Во периодот кога детето започнува да се развива како личност, започнува да се созадава и еден важен фактор за неговото понатамошно успешно функционирање, самодовербата во неговото детство. Сите ние, н…

Незаменливата врска мајка – ќерка

Не постојат доволно придавки со кои може да се опише една од најпосебните врски на светот, кои се создаваат во текот на животот помеѓу мајката и ќерката. Постојат многу причини за тоа, и токму таа е п…

Oткажете се од пушењето во бременоста!

Бременоста е најубавиот период во животот на една жена, и подразбира особена грижа за сопственото, и здравјето на малото бебе кое треба наскоро да се роди. За жал, голем број на штетни навики, кои све…

Бабите и дедовците во семејството

Да се биде баба или дедо, значи да се биде вториот пар родители во домот, тоа се оние кои секогаш се позаштитнички поставени кон децата. Децата обично закрилата по правењето неволји секогаш ја бараат …

ноември 2017
ПВСTПСС
« Апр  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Архиви