Пирсинг

Пирсинг, поим кој потекнува од англискиот збор piercing (прободување), со тоа што се одвојува дел од телото за да се накити со некој накит. За некои п…

Шминка за топлите летни денови

Во летните денови, дури и без интензивно изложување на сонце, кожата сепак добива некоја потемна нијанса од природната. Но, со малку шминка ќе се надо…

Фризури

Дали полека се спремате за матурската или aпсолвентска вечер и сакате да заблескате во прекрасната облека и фризура? Сигурно сте размислувале дека сек…

Есенска нега на кожата

Есента е време кога вашиот летен тен згаснува. Во текот на летото, кожата е изложена на агресивни елементи, како што се сонцето, песок, водата итн. ко…