Како настанал бидермаерот?

Бидермаерот за прв пат се спомнува  уште во 400-та година. Тогаш девојките носеле венчиња од цвеќиња и треви на главата, за кои се верувало дека имаат…

Стоп за мачнината при патување!

Болест на движење, морска болест или кинетоза е природна реакција на организмот на движењето. Симптомите на оваа болест вклучуваат вртоглавица, гадење…

Позитивноста како животен стил

Некои луѓе изгледаат секогаш среќно бидејќи ја прифатиле позитивноста како животен стил. Тие секогаш се насмеани и несвесно ја шират позитивната енерг…