Кажи не…

Кажи не…

Кажи не, а потоа преговарај.
read more
Не биди…

Не биди…

Не биди прв. Не биди последен. Не јавувај се доброволно.
read more
За да добиеш заем…

За да добиеш заем…

За да добиеш заем, прво мораш да покажеш дека не ти е потребен.
read more
Никогаш…

Никогаш…

Никогаш нема да направиш најобична ситница на крајот на денот и да не кажеш дека си мртов уморен од работа.
read more
Aко нешто се заглави…

Aко нешто се заглави…

Ако нешто се заглави, пробај на сила. Ако се скрши, секако морало да се смени.
read more