Колку е денот потопол…

Колку е денот потопол…

Колку е денот потопол, толку е водата за пиење поблуткава.
read more
Никој не влегува…

Никој не влегува…

Никој не влегува во продавницата цел ден, а штом се заклучи касата влегуваат тројца.
read more
Секогаш кога не сакаш…

Секогаш кога не сакаш…

Секогаш кога не сакаш во автобус да разговараш со некого, ќе сретнеш некој познаник.
read more
Ако забележиш…

Ако забележиш…

Aко забележиш четири начини на кои што нешто може да тргне наопаку, па ги избегнеш, веднаш ќе ти се укаже петтиот.
read more
Ако се плашите…

Ако се плашите…

Ако се плашите од осаменост, никогаш немојте да се омажите.
read more