Среќен 8 март!

Исполнете ги годините со живот, а не животот со години и не дозволувајте само на денешниов ден да Ве ценат како жена…..Среќен 8 март!  😀…

За празникот 8 март

На 8 март 1857 година во Њујорк, на штрајк се собрале работничките од текстилната фабриката, барајќи подобри услови за работа на жените. Истиот ден, н…

Свети Трифун VS Свети Валентин

Додека е зимата уште во тек, во православната вера на 14 февруари се слави Свети Трифун, а католиците го одбележуваат Свети Валентин. На Свети Трифун …