1 Мај – неработен ден или празник на скарата?

1 Мај – неработен ден или празник на скарата?

Зошто се слави 1 Мај? Неработен ден или празник на скарата? Може да се каже дека поголем дел од популацијата го доживува овој ден како прилика за одмор, излет, гозба во природа, иако 1 мај претста...
read more
1 Април

1 Април

read more
За празникот 8 март

За празникот 8 март

read more