Научете го говорот на телото

Научете го говорот на телото

Забележување на сигналите кои луѓето ги испраќаат со говорот на телото е корисна социјална вештина. Некои луѓе можат тоа да го прават природно, но почесто овие сигнали криво се читаат, или луѓ...
read more
Идеи за мотивација на работното место

Идеи за мотивација на работното место

Работните задачи кои треба да бидат реализирани за краток временски период, се причина за создавање на идеи за мотивација на работното место....
read more
Дали сте чуле за емоционален вампиризам?

Дали сте чуле за емоционален вампиризам?

Емоционалните вампири се опсесивно-компулзивни личности, со изразен и претеран егоизам и негативно влијание врз другите. Ги искористуваат лу...
read more
Зошто апостолките се најчест, но и најлош избор за Вашите нозе?

Зошто апостолките се најчест, но и најлош избор за Вашите нозе?

read more
Боите и расположението

Боите и расположението

Боите имаат големо влијание и улога во нашите животи, бидејќи влијаат на расположението. Секој од нас има свој спектар на омилени бои и бои кои...
read more