Хронотерапија против депресија

Истражувањата покажуваат дека нарушениот сон и проблемите со несоница често се резултат на депресија. Исто така, недоволно сон лошо влијае врз човеков…

Чај од јасмин

Чајот од јасмин бил донесен во Кина од Персија, преку Индија, додека владеела Хан Династијата и екстремно бил консумиран. Но како и да е, врвот на нег…

Зошто е ценета Јин и Јанг терапијата?

Според традиционалната кинеска медицина, рамнотежата јин-јанг е основата за нормално функционирање на човековиот организам. Доколку дојде до пореметув…