Депресија – болест стара колку човештвото

Депресија – болест стара колку човештвото

Депресија е болест која е стара колку и човештвото. Една е од најстарите опишани болести во историјата на медицината, а денес е една од најчестите болести на психата. Зборот депресија е изведе...
read more
Како да се ослободите од болките во грбот?

Како да се ослободите од болките во грбот?

Речиси 80% од возрасната популација барем еднаш во животот имале искуство со појава на болки во грбот. Ваквите болки најчесто настануваат како ...
read more
Што треба да знаеме за бронхитисот?

Што треба да знаеме за бронхитисот?

read more
Мобингот и неговото влијание врз здравјето

Мобингот и неговото влијание врз здравјето

read more
Денес е Европски ден за рационална употреба на антибиотици

Денес е Европски ден за рационална употреба на антибиотици

read more