Импактирани заби (умници)

Импактирани заби (умници)

read more
Денес се одбележува Светскиот ден на срцето!

Денес се одбележува Светскиот ден на срцето!

Светската кардиолошка федерација оваа година под мотото “ДАЈТЕ МУ СИЛА НА ВАШИОТ ЖИВОТ“ го одбележува 29 Септември – Светскиот ден на срцето...
read more
Совети за патување на Олимписките и Параолимписките игри во Рио 2016

Совети за патување на Олимписките и Параолимписките игри во Рио 2016

read more
Анорексија – најчестото нарушување на исхраната

Анорексија – најчестото нарушување на исхраната

Анорексија (Anorexia nervosa) претставува психичко заболување на нарушување на исхраната, што резултира со драстично намалување на телесната тежина....
read more
1 Декември, Светски ден за борба против ХИВ/СИДА

1 Декември, Светски ден за борба против ХИВ/СИДА

Политичката декларација за надзор над ХИВ/СИДА трансмисија од UNAIDS од 2012 – 2015 година предвидува цели и заложби за елиминација и постојано на...
read more