Ракија – универзален народен лек

Според многумина, ракијата, заедно со некои други домашни производи, како што се лукот, маслиновото масло и медот, е едно од најделотворните оружја ко…

Таан алва – ем вкусно, ем здраво

Таан алва (арапски ḥalwā, ‏حَلاو‎) изворно претставува вид на благо кое потекнува од Арапските земји, но се смета дека е турски производ. Како десерт …