In vino veritas!

In vino veritas!

Историски податоци за виното има неколку илјади години наназад. Првите археолошки траги датираат од пред околу 6000 г пне во денешна Грузија или Иран, како и во древниот Египет. Археолозите твр...
read more
Киноа – храна на иднината

Киноа – храна на иднината

Киноа е традиционално жито на Инките, а се нарекува и „мајка на сите житарици” поради тоа што датира од пред илјадници години. Потекнува од ...
read more
Зошто е толку здрава горчливата храна?

Зошто е толку здрава горчливата храна?

read more
Кефир – лековитата печурка од Кавказ

Кефир – лековитата печурка од Кавказ

Млечниот кефир (kəˈfɪər/ kə-FEER) е диететски пробиотски напиток, со киселкаво-освежувачки вкус, кој се добива со ферментација од мешана култура на...
read more
Консумирајте чај секојдневно!

Консумирајте чај секојдневно!

read more