Сирење – идеална храна за луѓе на диета

Сирење – идеална храна за луѓе на диета

Првите записи за производството на сирење се пронајдени во египетските папируси, пред повеќе од 8000 години. Уште тогаш луѓето забележале дека ако млекото стои подолго време, се претвора во рел...
read more
Чоколадото го враќа доброто расположение

Чоколадото го враќа доброто расположение

Чоколадото ни помага во миговите кога од храната бараме “враќање на доброто расположение“. Чоколадото е деликатес, кој се прави од какао и ше...
read more
Чаеви за оваа есен

Чаеви за оваа есен

Започнува актуелизацијата на чајот, како најпопуларен напиток за есенските денови. Претходно зборувавме за бенефитите од пиењето чај и благо...
read more
Зелена магма – природен еликсир од млад јачмен

Зелена магма – природен еликсир од млад јачмен

read more
5 намирници кои не дебелеат

5 намирници кои не дебелеат

Едно од правилата за губење на тежина укажува дека консумирање на храна и пијалоци (алкохол и газирани) по 20 часот може да има негативно влијан...
read more