5 намирници кои не дебелеат

Едно од правилата за губење на тежина укажува дека консумирање на храна и пијалоци (алкохол и газирани) по 20 часот може да има негативно влијание на …

Јогурт VS млеко

Историја на произведување млечни производи е долга повеќе од 4500 години. Се претпоставува дека јогуртот настанал случајно од бактерија која живеела н…

Куркума пијалоци за добро здравје

Еден од најхранливите зачини во денешницата претставува куркумата, со која ве запознавме во неколку наврати. Неговото дејство е поволно за целиот орга…

Кафе против болести

Кафето претставува грмушеста тропска билка. Постојат многу билки од овој род, но тие што најмногу се употребуваат во производството на кафе се Coffea …