Со морков против афлатоксини

Со морков против афлатоксини

Морков – златен рудник на хранливи материи или “суперхрана”, се најчестите епитети за омиленото јадење на Душко Долгоушко. Ова растение, Daucus carota или морков има меснат, дебел корен со изра...
read more
Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут (Cirtus paradisi) претставува тропска билка од фамилијата на аргуми со горчлив вкус. Тоа е зимзелено дрво кое вообичаено расте до 6 метри. Пл...
read more
Јаткасти плодови за поздраво срце

Јаткасти плодови за поздраво срце

read more
Мандарини – совршено овошје за зимските денови

Мандарини – совршено овошје за зимските денови

Мандарината (Citrus tangerine) е билка која припаѓа на фамилијата Rutaceae, од родот агруми. Претставува зимзелено дрво со широки листови, а плод сличен на...
read more
Калинка – овошје со лековита моќ

Калинка – овошје со лековита моќ

read more