Грозје – богатство од хранливи состојки

Грозје – богатство од хранливи состојки

Грозје или винова лоза е долгогодишна билка со потекло од Средна Азија, а нејзини остатоци се пронајдени и во хиероглифските записи во Стариот Египет. Основањето и јакнењето на ено-културата ...
read more
Диња – извонредна храна против рак

Диња – извонредна храна против рак

read more
Со јагоди против анемија, висок притисок и вишок килограми

Со јагоди против анемија, висок притисок и вишок килограми

Јагодите претставуваат плодови на ниска грмовита билка и спаѓаат во фамилијата на рози (Rosaceae). Цветот е бел, а плодот срцевиден, со црвена боја....
read more
Јаболко за здрави заби и добро помнење

Јаболко за здрави заби и добро помнење

Јаболкото претставува едно од најкултивираните стебла во светот. Цветовите цветаат во мај и се со бела или бледо розева боја, а плодовите созр...
read more
Тиква – идеален природен лек

Тиква – идеален природен лек

Тиквата е растение од фамилијата Cucurbitaceae и потекнува од Централна Америка. Позначајни видови се: обична, готварска, мускатна, печенка. Тикват...
read more