Со морков против афлатоксини

Со морков против афлатоксини

Морков – златен рудник на хранливи материи или “суперхрана”, се најчестите епитети за омиленото јадење на Душко Долгоушко. Ова растение, Daucus carota или морков има меснат, дебел корен со изра...
read more
Витамин Б12

Витамин Б12

read more
Зголемување на енергијата

Зголемување на енергијата

Доаѓа пролетта, а вие се чувствувате невитално и заморно? Постојано ви се спие иако сте станале од спиење? Следете ги следниве совети за зголем...
read more
Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут (Cirtus paradisi) претставува тропска билка од фамилијата на аргуми со горчлив вкус. Тоа е зимзелено дрво кое вообичаено расте до 6 метри. Пл...
read more
Како да се ослободите од акните?

Како да се ослободите од акните?

Акните претставуваат хронично воспалување на кожата, кое зависи од генетските фактори, прехраната, стресот и хормонално пореметување кое зап...
read more