Цинк – за јакнење на имунитетот

Цинкот претставува минерал кој ја има истата улога како и витаминот Ц во третман на настинка и грип. Тој претставува еден од најзначајните минерали во…

Флуор против кариес и остеопороза

Елементарниот флуор е многу реактивен жолто-зелен гас со остар мирис кој заради својата реактивност во природата не се наоѓа самостојно. Најчесто се с…

Коензим Q10 – фонтана на младоста

Овој коензим наречен убихинон (убидекахинон, витамин Q10 или само Q10) е супстанца слична на витамин присутна во митохондриите со многу силно антиокси…