Хокеј на мраз

Хокеј на мраз е зимски спорт што се игра на природни или вештачки замрзнати површини. Основна карактеристика на овој спорт е брзината и динамичноста, …

Извидништвото открива еден нов свет

Извидништвото открива еден нов свет надвор од ѕидовите на училниците, ја стимулира желбата за истражување, откривање и знаење. Членовите на оваа група…

Нуркање

Нуркањето за прв пат се појавува пред околу 5000 пне. Првите материјални докази можат да се најдат во 885 година пне. како и во раните записи на Херод…

Кајакарење

Денешниот кајак води потекло од домородните племиња кои живееле во областа на Аљаска, Северна Канада и југозападен Гренланд. Во тоа време се користел …