Јавањето коњи е одлична вежба

Јавање коњи е добра форма на вежбање која има многу предности и за кардиоваскуларниот систем и за кондицијата на мускулите. Иако може да изгледа дека …

Капуера како спорт

Капуера, која што е претставува взаемност од музика, танц и боречки вештини, има афро – бразилско потекло и се појавува во шеснаесеттиот век. Таа прет…