Витамин Б6

Витамин Б6

read more
Витамин Б3

Витамин Б3

Витаминот Б3 (никотинска киселина  или ниацин), претставува важен дел од коензимите потребни за метаболизам на гликозата, мастите и алкохолот....
read more
Магнезиум против грчеви

Магнезиум против грчеви

Магнезиумот претставува важен елемент во човековиот организам. Потребен е за нормална работа на срцето, нервите и мускулите, а учествува и во ...
read more
Витамин Б2

Витамин Б2

Витаминот Б2 (riboflavinum, рибофлавин, лактофлавин, Витамин G) е вклучен во разградувањето на мастите, протеините и јаглехидратите. Неопходен е за ис...
read more
Витамин Б1

Витамин Б1

read more