Калциум за здрави коски

Калциум за здрави коски

read more
Витамин Б9 и Б12

Витамин Б9 и Б12

ВИТАМИН Б9 (фолна киселина) Фолната киселина позната и како витамин Б9 и има улога во синтезата на ДНА и конверзијата на некои аминокиселини, за...
read more
Витамин Б6 и Б7

Витамин Б6 и Б7

read more
Витамин Ц – антиоксидативна заштита на организмот

Витамин Ц – антиоксидативна заштита на организмот

read more
Витамин К за коагулација на крвта

Витамин К за коагулација на крвта

Витаминот К, кој спаѓа во групата на витамини растворливи во масти, претставува коагулациски  витамин, бидејќи има важна улога во згрутчување...
read more
Витамин Д за цврсти коски и здрав организам

Витамин Д за цврсти коски и здрав организам

read more
Витамин А за вид, имунитет и регенерација на кожата

Витамин А за вид, имунитет и регенерација на кожата

Витамините претставуваат органски супстанции кои се наоѓаат во храната во мали количини, а се неопходни за нормалното функционирање на орган...
read more