Хмељ – традиционална медицина и пиво

Хмељ – традиционална медицина и пиво

Хмељот се користи со векови за производство на пиво, но и како лек во традиционалната медицина. Најмногу е распространет во централна Европа и западна Азија. Латинско име му е Humulus lupulus, има гор...
read more
Шипка – универзалeн лек против настинки и вируси

Шипка – универзалeн лек против настинки и вируси

Шипка е вид роза, распространета насекаде низ светот, а се сретнува покрај пат, шумска чистина или места изложени на сонце. Се нарекува и „куче...
read more
Ехинацеата е природен антибиотик

Ехинацеата е природен антибиотик

read more
Гинко – најстарата билка на светот

Гинко – најстарата билка на светот

Гинкото (Ginkgo biloba) како едно од најстарите видови на дрва присутни на планетата, спаѓа во најпродаваните билни лекови. Неговата употреба е поз...
read more
Брусница – помош при инфекции, температура и замор

Брусница – помош при инфекции, температура и замор

read more